Uncategorized

Egy napi menüm MINDENNAPI emberként

Talán már a címből ki találtátok, miről fogok ma nektek írni. Egyébként magyarra fordítva ezt jelenti, hogy Mit eszem egy nap, mint NORMÁLIS ember. És, hogy miért emeltem ki különösen, hogy normális, vagyis inkább mindennapi ember, az talán jobb szó is lenne rá, a következő sorokban fejteném ki nektek.

Szóval, az interneten rengeteg videót látni, hogy az emberek mindenféle különleges, szuper bio cuccokat készítenek minden étkezéshez, vagy ha szerencsésebb helyzetben vannak, készíttetnek maguknak. Ezek általában semmiféle kalóriát nem láttak, állítják ők. Persze ragyogó bőrt kap tőle az ember egy csapásra, mindenféle vitaminokkal van tele, és legtöbb esetben ezeknek a hatásosságát maguk a szupermodellek vallják a teljes 49kilogrammjukkal a kamera előtt, széles fehér fogakkal teli mosollyal. Ezek a bejegyzések valósággal like-mágnesek, és a flinci-flanci hastegekkel pedig csak úgy tapadnak a követők mindenhova, csak a józan észre nem. És senki félre ne értse, nincs semmi baj azzal, ha megmutatják a világnak miket esznek ők, vagy tippeket adnak a tömegnek. Az egyetlen, icipici probléma ezzel, csupán az, hogy ez KAMU. Ilyen nincs. Nem létezik. Vagy legalábbis a normális, mindennapi életben, ahol a pénz nem úgy szóródik ki az ablakon, mint a New York-i Penthouse-okban.

Ezekre az okosságokra pedig mostanában jöttem rá. Be kell valljam, nem voltam megelégedve a közel-múltban azzal a tükörképpel, ami fogadott reggelente, és persze mozgok rendszeresen, de úgy voltam vele, hogy kicsit rásegítek. Körülbelül 20 másodpercnyi keresgélés után már olyan diétákba botlottam, hogy egy hét alatt is lehetséges leadni azt a “kis fölösleges” 7-8 kilót, és máris Victoria Secret angyalokká változunk hétfőről vasárnapra. Igazat megvallva, mégha tudtam is, hogy ez egy nagy kamu, rákattintottam, aztán pedig elborzadva, de inkább csalódottan zártam be az ablakot. Miért? Mert rá kellett jönnöm, hogy nekem, mint ahogy a normális, mindennapi életet élőknek valószínűleg nem adatik meg, hogy egy reggelire minden nap kidobjanak legalább 4ezer forintot, majd ugyanezt a többivel. Nem iszunk minden reggel 1500forintos kávét, és turmixokat. Nem tehetem meg, hogy reggel és este is az edzőteremben fitnesskedjek heti 6x, mert családom van, otthonom van, kutyám van, és tanulok. Ezek az apró feladatok, hogy kitakarítsak, tanuljak, az állatokkal foglalkozzak, és nem beszélve a más, közbejövő napi feladatokról, mint például a bevásárlás, plusz melófeladatok, és a kapcsolatfenntartás a barátokkal, a kikapcsolódás (amit lehetőleg nem izzadságban tocsogva a futópadon szeretnék eltölteni) mellett, nem tudok olyan életmódot megengedni magamnak, amibe a fent említett szuper-semmilyen-ételt-nem-tartalmazó diéták a részesei.

És ezeket nem panaszkodásból írom. 7kor indulok reggelente, délután 4kor végzek, és mire hazaérek el is ment a délutánom. Reggelire általában egy szendvics a menü, legtöbbször sonkás, és a beújítok, salátát is rakok bele. Ebédre általában mindig megadott menüt eszek, amit nem én választok ki. De ne higgye akárki is azt egy pillanatig, hogy ez csak egy avokádós, mézes, kásás menü egy kis frissen facsart narancslével, és semmi hozzáadott anyag nélkül. Akkor valószínűleg a havi 5000 forint helyett havi 15, vagy 20ezer forintot kéne kifizetnem az irodában az ottani, mindennapi kajáért. Délután, mikor hazaérek ismét olyan éhes vagyok, mint egy farkas, (nem is tudom, miért), és vagy egy otthon főzött meleg ételt eszem, vagy egy újabb szendvicset. Próbálok valamiféle gyümölcsöt is bevinni a szervezetembe, ha mód van rá, de mind tudjuk, hogy ez nem mindig sikeres akció. A vacsora legtöbbször kimarad, mert a késő délutáni ebéd olyan laktató, hogy nem is kívánom este már a kaját. Meg hát, este 6 után már nem szabad! Tartja a mondás. Persze, kivéve annak, aki egész nap meg sem áll, és egy szerető, de annál inkább éhes családot kell fenntartania.

53a1050e10a6d_-_cos-04-jennifer-lawrence-body-quotes-de.jpg

Sajnálattal látom, hogy a mai társadalom ennyire bekorlátoz mindent. Csak azokkal törődik a média, az internet, akik valamilyen különleges életet élnek, és persze nincsenek anyagi gondjaik. Minden napjuk szuper-érdekes, és izgalmas, nincs családjuk, és járják a világot. Valakinek fel kéne világosítania a világot, hogy az emberek nem ilyenek! Vagy csak én gondolom így?…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s